Snøhettaskolen er et opplæringsprogram for nyansatte i Snøhetta Regnskap, og gir en grundig innføring i systemer, fagområder og Snøhetta Regnskaps organisasjonsstruktur. Ingebjørg Nørstebø og Jostein Moen, to av de nyeste tilskuddene i selskapet, forteller om deres erfaring med skolen og hvordan den første tiden i selskapet har vært så langt.
Nye utfordringer for Jostein
Etter tolv år i Gjensidige var tiden inne for Jostein å søke nye utfordringer, nå jobber han på Øyer-kontoret i Snøhetta Regnskap. Jostein var umiddelbart positiv til Snøhettaskolen etter gode erfaringer fra lignende ordninger i sin tidligere jobb. Ved å la nyansatte delta på dette får man en bedre selskapskultur og bredere forståelse for arbeidsoppgavene i selskapet. Jostein håer at Snøhettaskolen fortsetter, samt utvikler konseptet, slik at alle annsatte, som nyansatt eller om man har jobbet i selskapet i mange år, kan ta oppfriskningskurs rundt ulike temaer.
Mange kurs i dag holdes digitalt, det er tidsbesparende og ofte effektivt læremessig, men Snøhettaskolen har fokusert på fysisk tilstedeværelse. Jostein forteller at en onboarding i ny jobb handler om så mye mer enn kun arbeidsoppgavene og det digitale, det handler om folkene. Det er noe helt annet å bli kjent med kollegaer ansikt til ansikt, derfor har Snøhettaskolen betydd mye for hans trivsel så langt. Terskelen er ikke like høy for å ringe til noen fra de andre avdelingene, og hvis han står fast eller trenger bistand, vet han alltid at det vil være en annen kollega hos oss som kan det.
Effektiv systemopplæring
Den systemtekniske gjennomgangen av programmer var det som ga Jostein aller mest utbytte. I Snøhetta Regnskap brukes det mange ulike verktøy, og et stort fokus i Snøhettaskolen er at alle ansatte får innsikt i hvordan programmene fungerer, uavhengig av om de skal sitte med det selv eller ikke.
Jostein jobber hovedsakelig i regnskapssystemet Duett og noe i Tripletex, men skal jobbe mer og mer i PowerOffice Go. Målet videre er å få flere egne kunder, og å jobbe enda mer i PowerOffice Go. Alle tre programmene tilbyr heldigitale løsninger som gjør at regnslapet er oppdatert, at bokføringen kan gjøres hvor som helst, og ikke minst er det tidsbesparende for kundene.
Fra Oslo til Dovre
Ingebjørg, som også er ny i Snøhetta Regnskap, innrømmer at læringskurven har vært bratt, hun kommer rett fra stillingen som økonomiansvarlig i Oslo Fallskjermklubb og har tidligere tatt en bachelor i administrasjon og ledelse. Det var savnet etter et større fagmiljø og et ønske om å flytte hjem igjen til Dovre, som fikk henne inn i Snøhetta Regnskap.
Snøhettaskolen ga Ingebjørg en trygg start i den nye jobben, og ikke minst har det kommet godt med å bli kjent med flere kollegaer på tvers av avdelinger. Etter et halvt år på Dovre-kontoret ønsker Ingebjørg å trekke frem hvor godt hun liker den varierte arbeidsdagen og hvor mye hun har lært av sine kollegaer frem til nå. Ingebjørg jobber i hovedsak med lønn, men også en del med bokføring. Hun ble overrasket over hvor spennende lønn faktisk kan være, og trives i sin nye arbeidshverdag.
Fysiske samlinger
Sammen med flere nyansatte i Snøhetta Regnskap har Ingebjørg og Jostein gjennomført seks ulike moduler. Modulene tar for seg mange av de områdene vi i Snøhetta Regnskap jobber med daglig. Dette inkluderer blant annet bokføring, fakturering, lønnsbehandling og interne rutiner i ulike systemer.
Alle samlingene fant sted på Otta, med digital oppfølging mellom samlingene. Programmet har i tillegg gitt de nyansatte en unik mulighet til å bli godt kjent med hverandre på tvers av avdelinger.
Flere av de som allerede har vært ansatt i Snøhetta Regnskap i lengre tid, fikk også tilbud om å delta på noen av modulene. Dette er en ypperlig mulighet for å oppdatere seg på faglige områder eller fornye seg i noen av våre systemer.
Gode diskusjoner
Både Ingebjørg og Jostein fikk begge erfare at opplæringsprogrammet fungerte godt i praksis, noe som bidrar til en god utvikling av de ansatte. Modulene var omfattende, men både interessante og nyttige. I etterkant av modulene fikk alle deltakere praktiske oppgaver som skulle gjennomføres, noe som gjorde det lettere å fordøye all informasjonen. Det ble også satt opp egne diskusjonsgrupper hvor deling av erfaringer ga et bredere synspunkt og større forståelse for flere av modulene.
Snøhettaskolen er for Jostein et bevis på god utvikling i Snøhetta Regnskap, med kvalitetssikrer i alle ledd fra start og tilrettelegging for at ting blir gjort på samme måte i fremtiden.
Felles utvikling i Snøhetta Regnskap
Snøhettaskolen har vist seg å være en fin metode for å øke den individuelle kunnskapen hos de ansatte, men også for å styrke fellesskapet og sikre kvaliteten i alt vi gjør i Snøhetta Regnskap. Vi gleder oss til å videreutvikle tilbudet videre og ta mot flere nyansatte i tidene som kommer.